پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز چهارشنبه ، 1404/02/03

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

مسئول واحد تغذیه مرکز بهداشت گچساران از اهمیت صرف وعده غذایی سحری با توجه به تحلیل بدن در روزهای اخر ماه رمضان خبر داد.

 


مسئول واحد تغذیه مرکز بهداشت گچساران از اهمیت صرف وعده غذایی سحری با توجه به تحلیل بدن در روزهای اخر ماه رمضان خبر داد.


به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان گچساران، محبوبه گنجی اظهار داشت: خالی ماندن دستگاه گوارش و نداشتن منبع انرژی برای مدت زمان طولانی بسیار مضر است زیرا همه فعل و انفعالات بدنی از جمله روند ترشح اسید و آنزیم‌های گوارشی، عدم در دسترس بودن آب برای فعل و انفعالات حیاتی و اتمام انرژی به علت مصرف یک وعده غذا دچار اختلال می شوند.


وی ادامه داد: در پی این اختلالات عوارض مختلفی چون سوزش سردل، زخم معده، عدم تمرکز فکری، بی‌خوابی و عصبانیت در فرد ایجاد می شود.


وی عنوان کرد: بهتر است غذای مصرفی در وعده سحری ویژگی وعده صبحانه کامل یا ناهار را داشته باشد تا از ایجاد گرسنگی در طول روز پیشگیری شود.


گنجی با عنوان این مطلب که در وعده سحری به مصرف سالاد که شامل خیار، گوجه، هویج، جوانه غلات و حبوبات و خصوصا کاهو باشد، توصیه می‌شود، گفت: کاهو در مقایسه با سایر سبزی‌ها دارای آب بسیار زیادی است و به دلیل اینکه  از احساس تشنگی در طول روز کم می‌کند مصرف آن در وعده سحری توصیه می‌شود.


وی با اشاره به مواد غذایی نامناسب برای وعده سحری، اضافه کرد: در وعده سحر، از مصرف غذاهای پرچربی و پرکالری باید پرهیز شود زیرا باعث تشنگی شدید در طول روز می‌شوند.


مسئول واحد تغذیه مرکز بهداشت گچساران همچنین غذاهای شور و تند، سوسیس و کالباس، سس‌های چرب مانند سس مایونز و نوشیدنی‌هایی مانند قهوه، نسکافه و نوشابه را نیز باعث تشنگی شدید در طول روز عنوان کرد.


گنجی افزود: بهتر است از مصرف مواد قندی و شیرینی نیز پرهیز شود زیرا مصرف زیاد مواد شیرین باعث احساس گرسنگی، ضعف، خستگی و بی‌حوصلگی و عصبانیت می‌شود.


وی یادآور شد: در وعده سحری از غذاهای حاوی کربوهیدارت‌های پیچیده و فیبر مثل نان، برنج و ماکارونی کم‌چرب، حبوبات و نان‌های سبوسدار میوه‌ها و سبزی‌ها استفاده نمود.


وی در پایان با بیان اینکه مصرف آب به مقدار زیاد در وعده سحری و مخصوصا بین غذا توصیه نمی‌شود، خاطر نشان کرد: آب موجب رقیق شدن شیره معده و آنزیم‌های گوارشی شده و روند هضم غذا مختل می‌شود پس بهتر است میوه‌های آبدار مانند انگور، هلو، هندوانه، خربزه، طالبی و گرمک را در وعده سحر مصرف نمود.142-5